Industrie

Industrie

Dura Vermeer beschikt met een basis van 155 jaar ervaring in de bouw, infrastructuur en engineering over alle disciplines om (complexe) civiele werken zoals bedrijventerreinen, scheepswerven, containerterminals, tankfundaties en waterbergingen integraal te ontwikkelen en realiseren. Van grond- en asfaltwerkzaamheden, beton- en waterbouw, utiliteitsbouw, spoorbouw, kabels en leidingen tot en met milieu. Veiligheid, flexibiliteit, samenwerking, duurzaamheid en innovatie staan centraal in elke project.

Aparte discipline
Het werken in de (petro)chemische industrie is omgeven door strikte regelgeving inzake veiligheid, gezondheid en milieu. Alles is gericht op het minimaliseren van risico’s voor betrokkenen en omgeving. Dura Vermeer beschikt over uitgebreide ervaring in civieltechnische werken in de (petro)chemische industrie. Niet voor niets onderscheiden wij industriebouw nadrukkelijk als een aparte discipline binnen onze organisatie, waarvoor specifieke kennis en deskundigheid absoluut vereist zijn. Of het nu gaat om nieuwbouw of uitbreiding van bestaande faciliteiten, het belang van veiligheid werkt door in ieder aspect van onze werkwijze.

Wij hebben grote ervaring met de realisatie van civieltechnische werken op industriële terreinen als petrochemische plants, afvalverbrandingsinstallaties, warmtekrachtcentrales en haveninstallaties. Bij de voorbereiding en uitvoering van werken adviseren, begeleiden en ontzorgen wij onze opdrachtgevers. Met een geïntegreerde aanpak bieden wij een totaaloplossing.

Safety Awareness
Omdat werken in de industrie omgeven is door strikte regelgeving inzake veiligheid, gezondheid en milieu streeft Dura Vermeer continu naar een nóg hoger veiligheidsbewustzijn en meet periodieken middels Safety Awareness Surveys. Het minimaliseren van risico’s voor betrokkenen en omgeving en het realiseren van veilige werkzaamheden is bij Dura Vermeer top of mind. Of het nu gaat om nieuwbouw of uitbreiding van bestaande faciliteiten, het belang van veiligheid werkt door in elk aspect van Dura Vermeer’s werkwijze.Artikelen
 • Artikel 'Land in zicht'
  Zomer 2012, relatiemagazine De Verbinding
  Met de komst van de Tweede Maasvlakte wordt de Rotterdamse haven klaargestoomd voor de nieuwste generatie grote containerschepen. APM Terminals is het eerste bedrijf dat zich vestigt op het nieuwe stuk opgespoten land. Met een ultramoderne, uiterst milieubewuste containerterminal, volledig geautomatiseerd en met een overslagcapaciteit van wel 4,5 miljoen containers, maakt zij zich klaar voor de toekomst. Dura Vermeer bouwt mee aan de infrastructuur van deze ‘grootscheepse’ containerterminal.
 • Artikel 'Spoorkenners'
  Lente 2012, relatiemagazine De Verbinding
  Met de oprichting van MoDuRail spelen Dura Vermeer Railinfra en ingenieursbureau Movares in op de ambitie van ‘Nederland als één logistiek netwerk’: de zeehavens én het achterland in 2020 samen een sterk logistieke, economische en maatschappelijke structuur. Deze ambitie brengt een verdubbeling van de groei van het goederenvervoer per spoor met zich mee en veel verandering voor bedrijven op de zogenaamde stamlijnen. Spoorkenner MoDuRail wil deze ondernemingen een helpende hand bieden bij dit complexe vraagstuk.
 • Reportage 'Van grasland tot bio-energie centrale'
  Zomer 2010, relatiemagazine De Verbinding
  Het vakkundig bouwrijp maken van een 22 hectare groot terrein markeert de start voor een niet alledaagse samenwerking tussen Dura Vermeer en Ute Abener Inabensia S.A. in de Rotterdamse Europoort. Waar Dura Vermeer Infrastructuur Zuid West in eerste instantie alleen de kar trekt, haken gaande de bouw van de nieuwe bio-energiecentrale meer Dura Vermeer-bedrijven aan. Flexibiliteit, kwaliteit, planning, probleemoplossend en goede onderlinge relaties die Dura Vermeer tentoonspreidt, sluiten naadloos aan bij de manier van werken van de Uruguyaanse opdrachtgever, die met twaalf centrales in Spanje, Amerika en Frankrijk nu ook vanuit Nederland de wereld wil voorzien van duurzame energie.